Diagnosticată cu un cancer ovarian, după ce a avut şi cancer la sân, artista spera că terapiile alternative o vor ajuta să învingă boala. 

Dorel Săndesc, şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului din Timişoara a declarat că Anca Parghel fusese internată joi şi a murit la câteva ore de la internare. „Artista a fost internată la spitalul din Timişoara în cursul zilei de joi, în stare terminală, cu metastaze generalizate. În cursul internării a beneficiat doar de un tratament paleativ, care nu avea alte scopuri decât calmarea durerii. A decedat la câteva ore de la internare. Dumnezeu s-o odihnească”, a spus doctor Săndesc.

În 1994, cunoscuta cântăreaţă de jazz a fost diagnosticată cu cancer la sân, însă a reuşit să învingă boala. Anul acesta, în iunie, Anca Parghel a aflat că boala a recidivat.

La mijlocul lunii iulie, cântăreaţa a fost consultată la o clinică de oncologie din Viena, iar ulterior a continuat tratamentul la Cluj. La mijlocul lunii noiembrie Anca Parghel a fost internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului Elias din Capitală, ca urmare a complicaţiilor bolii cronice de care suferă. I s-a aplicat un tratament intensiv complex fiind externată după câteva zile cu o ameliorare semnificativă a stării generale.

La 10 ani a început să compună, iar la 11 participa deja la concursuri naţionale unde cânta arii din opere celebre. Întâlnirea cu jazz-ul a avut loc imediat după ce a intrat la Conservator, la clasa de canto şi a simţit că aceasta îi este vocaţia. În cei aproape 30 de ani de carieră, Anca Parghel a reuşit să uimească o lume întreagă cu vocea şi pasiunea ei pentru muzică.

„Dumnezeu are planuri mari, mă las în mâna lui, vrea să ne iubim, să ne cunoaştem (…) Să ne vedem peste 100 de ani”, declarase Anca Parghel.