daady's blog

Taxa auto = prima porcului, jos taxa auto!

Posted on: Sâmbătă, 13 decembrie, 2008


news-20081213-03030112-image

Şoferii din toată ţara sunt nemulţumiţi şi de înghesuiala şi cozile format în ultimele zile la administraţiile financiare pentru a plăti taxa. În cursul dimineţii, la Timişoara părea să fie linişte. Deşi protestatarii şi-au dat întâlnire în Piaţa Victoriei, apele păreau să fie liniştite. Răzleţ, proprietarii de maşini împărţeau fluturaşe cu informaţii despre noua taxă, care intră în vigoare din 15 decembrie. Spre ora prânzului însă, ei s-au adunat în faţa Prefecturii Timiş unde au început să scandeze tot felul de lozinci: „Stolo, scoate taxa!” sau „Hoţii, hoţii”. De aici, protestatarii au plecat către Calea Aradului, unde au blocat toate cele patru benzi de circulaţie. Agenţii de circulaţie şi jandarmii stau momentan şi supraveghează de la distanţă mitingul de protest, însă au fost solicitate şi forţe suplimentare. La această oră, în zonă este aşteptat prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu va încerca să-i determine pe manifestanţi să ridice blocada de pe Calea Aradului.

***

Update 1:

Prefectul de Timiş s-a întâlnit cu protestatarii şi i-a îndemnat să ridice barajul, care blochează accesul dinspre Arad de câteva ore bune. Cum mitingul nu este autorizat, Ovidiu Drăgănescu le-a sugerat oamenilor să-şi delege câţiva reprezentanţi şi să ceară o autorizaţie de la Comisia de ordine publică de la nivelul primăriei, pentru a organiza marşul de protest în cursul zilei de luni. Prefectul de Timiş l-a chemat la negocieri şi pe Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, pentru a sta de vorbă cu mulţimea.

***

Update 2:

Blocada a fost ridicată după aproximativ trei ore, fără să fie necesară intervenţia forţelor de ordine. Protestatarii şi-au desemnat reprezentanţii şi vor solicita autorizarea unei mişcări de protest, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

***

Update 3: 

Miting legal, duminică

O nouă rundă de proteste împotriva triplării taxei auto de poluare va avea loc duminică la Timişoara. Comisia de ordine publică de la nivelul primăriei s-a întrunit, sâmbătă după-masă, pentru a analiza solicitarea de o organiza o nouă manifestaţie împotriva taxei auto. La şedinţă au luat parte atât primarul Gheorghe Ciuhandu, cât şi prefectul Ovidiu Drăgănescu, dar şi cinci reprezentanţi ai protestatarilor.

Aceştia au solicitat acordul pentru a organiza un miting de protest duminică, în 14 decembrie, de la ora 11, pe traseul Prefectura Timiş – Piaţa Victoriei.

Comisia de ordine publică nu a fost de acord, pentru că la ora respectivă are loc slujba la Catedrala Mitropolitană, iar în Piaţa Victoriei se desfăşoară Târgul de Crăciun, dar solicitanţilor li s-a dat voie să facă miting pe un alt traseu. „Noi respectăm dreptul constituţional de a demonstra, dar problema dumneavoastră nu o putem rezolva noi, nici eu în calitate de primar, nici domnul prefect, ci Guvernul”, le-a spus Ciuhandu reprezentanţilor manifestanţilor.

Astfel, în această duminică, între orele 11-14, proprietarii de maşini vor organiza un miting legal la Timişoara, pe traseul: Prefectură – Continental – Centru Civic – Piaţa Huniade – C. D. Loga (Primărie) – Mihai Viteazu – Vasile Pârvan – str. Cluj – Arieş – L. Rebreanu – AEM – Liviu Rebreanu – Arieş – Negoiu – parcare Stadion Dan Păltinişanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Afla ce apare nou...!!!

( introdu e-mail-ul aici...)

Alătură-te altor 19 urmăritori

Vizitatori

  • 808,891 pana acum...
decembrie 2008
L M M J V S D
« nov.   ian. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Reclama Ta !!!

Online

visit…

free counters

Arhive

Cele mai bine evaluate

Reclama ta !!!

%d blogeri au apreciat asta: