daady's blog

Profesorii intră în grevă generală joi

Posted on: Miercuri, 21 aprilie, 2010


Peste 30.000 de elevi, programaţi joi la proba de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului, vor fi afectaţi de greva cadrelor didactice.  Profesorii sunt nemulţumiţi de prevederile noii Legi a Educaţiei, dar şi de reducerea salariilor din învăţământ.

Liderii principalelor sindicate din învăţământ au participat,  marţi, la discuţii cu ministrul Educaţiei Daniel Funeriu. Ministrul nu i-a convins însă pe sindicalişti să renunţe la grevă.

„S-a hotărât că vineri ne vom întâlni pentru a se lucra concret pe chestiuni care privesc sporurile. Deşi se vrea, nu cred că se va atinge obiectivul. Pe noi ne-ar fi interesat discuţii pe proiectul de lege, pe drepturile pe care le pierdem, titularizare, etc. Şi tocmai pe aceste aspecte discuţiile au fost foarte subţiri”, a declarat secretarul general al Federaţiei Spiru Haret, Tudor Spiridon.

Federaţiile sindicale din învăţământ susţin însă că vor declanşa joi, 22 aprilie, începând cu ora 7.00, grevă pe durata întregii zile, în toate unităţile de învăţământ din ţară.

„Joi va fi grevă generală, aşa au hotărât federaţiile reprezentative, chiar dacă în unele judeţe ale ţării sunt şi ameninţări”, a mai spus Tudor Spiridon.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Marian Pop, a declarat la ieşirea de la discuţii că a fost vorba de o întâlnire pe fugă, o discuţie punctuală pe revendicările pe care federaţiile le-au adus la cunoştinţa ministerului.

„Nu s-a atins subiectul grevei generale. Domnul ministru nici nu a vrut să discute. S-au discutat câteva lucruri menţionate de noi în memoriu şi unele aspecte din Legea Educaţiei”, a spus Liviu Pop.

„În privinţa probei de competenţe digitale de joi, nu poate fi obligat nimeni să participe la o muncă pentru care nu e plătit. Banii pentru bacalaureat sunt mai puţini decât cei de anul trecut. Vor fi probleme la proba de bacalaureat din 31 mai. Există şanse ca sfârşitul lunii mai să ne găsească în grevă generală”, a mai spus Liviu Pop.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat că până la ora 18.00 se va şti situaţia din ţară, în ceea ce priveşte profesorii cuprinşi în comisiile de examinare care vor opta să participe la proba de competenţe digitale.

„Referitor la desfăşurarea zilei de 22 aprilie, când este zi de bacalaureat, precizăm că două treimi vor fi susţinut deja proba”, a mai spus Oana Badea.

sursa: http://realitatea.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Afla ce apare nou...!!!

( introdu e-mail-ul aici...)

Alătură-te altor 19 urmăritori

Vizitatori

  • 808,891 pana acum...
aprilie 2010
L M M J V S D
« mart.   aug. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Reclama Ta !!!

Online

visit…

free counters

Arhive

Cele mai bine evaluate

Reclama ta !!!

%d blogeri au apreciat asta: