daady's blog

Luni incep inscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat…

Posted on: Duminică, 22 mai, 2011


Inscrierile pentru prima sesiune de bacalaureat incep luni si se vor incheia la 27 mai, urmand ca proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sa fie sustinuta in perioada 6-8 iunie.

Potrivit calendarului de desfasurare a examenului, dat publicitatii de Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 8-10 iunie.

Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 13 si 17 mai, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 20-23 iunie.

La data de 27 iunie vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 27 iunie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 28 iunie, proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 29 iunie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere, va avea loc la 1 iulie.

Rezultatele obtinute la examen vor fi afisate in 3 iulie

Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi afisate la 3 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 4 iulie, in intervalul orar 8-12. Rezultatele finale vor fi afisate la 8 iulie.

Absolventii clasei a XII-a care vor sustine examenul de bacalaureat in prima sesiune de anul acesta trebuie sa depuna la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit o fisa tip informatizata de inscriere.

La bacalaureat se pot inscrie atat candidatii din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul.

Conform metodologiei de desfasurare a examenului publicate de Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiunile anterioare organizate incepand cu 2003 pot solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni.

Pentru aceasta, ei trebuie sa prezinte la inscriere o adeverinta, eliberata de unitatea de invatamant absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat in sesiunile mentionate.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 11-15 iulie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Afla ce apare nou...!!!

( introdu e-mail-ul aici...)

Alătură-te altor 19 urmăritori

Vizitatori

  • 809,595 pana acum...
mai 2011
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Reclama Ta !!!

Online

visit…

free counters

Arhive

Cele mai bine evaluate

Reclama ta !!!

%d blogeri au apreciat asta: