daady's blog

Aristocratul Clumber Spaniel

Posted on: Vineri, 28 noiembrie, 2008


In legatura cu originea acestui caine parerile sunt impartie ; unii sustin ca ar fi o rasa foarte veche engleza, cunoscuta de secole; chinologul englez Stonehenge afirma, in cartea „Cainii Islandei”, ca este de origine franceza.

In secolul al 180-lea, ducele de Noilles a facut cadou ducelui de Newcastel cateva exemplare de caini din crescatoria sa, caini ce proveneau indirect din rasa St. Hubertus. Iar ducele de Newcastel a fondat o crescatorie canina la castelul sau din Clumber, de unde vine si numele acestei rase. Iubit si apreciat la curtile regale britanice si mai ales in timpul reginei Victoria si aclumber spaniel regilor Eduard al VII-lea si George al V-lea, astazi Clumber-spanielul este foarte rar.

Caracteristici corp

Caine greu, masiv, cu picioare scunde si blana frmoasa, matasoasa. Corpul este lung si greu, capul mare, patrat si masiv, craniul lat, botul cu comisurile atarnand in falduri, nasul patrat, de culoare deschisa. Ochii de culoarea chihlimbarului inchis sunt expresivi. Urechile mari, late, acoperite cu par drept, destul de lung, in franjuri, atarna pe langa cap.

Trupul este viguros, gatul gros si puternic cu guler frumos, pieptul adanc si lat, spatele drept, lat si lung, coapsele puternice. Picioarele anterioare sunt scurte si drepte, cele posterioare puternice si musculoase, labele late si rotunde. Coada prinsa adanc, purtata in linie cu spatele, este bogata in franjuri. Parul este lung, bogat, moale si neted, cu franjuri gratioase pe urechi, pe gat, pe partea inferioara a trupul, pe picioare si pe coada.

Culoarea parului

Alb curat cu pete galbene ca lamaia ; portocaliul este permis dar nu-i dorit ; pete roscate pe cap si pe bot.

Caracter

Caine aristocrat prin linia nobila a capului, inteligent, crajos, activ, bland, afectuos, devotat, tenace. Rasa este insa sensibila, dificila la crestere.

Utilizare

Cu simtul mirosului bine dezvoltat, vaneaza in orice teren; este folosit la vanatoarea de pasari si ca un bun insotitor.

Lasă un comentariu

Afla ce apare nou...!!!

( introdu e-mail-ul aici...)

Alătură-te celorlalți 19 abonați.

Vizitatori

  • 857.810 pana acum...
noiembrie 2008
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Reclama Ta !!!

Online

visit…

free counters

Arhive

Cele mai bine evaluate

Reclama ta !!!